Odbojka

OK Turnić u Rijeci

Odbojka  je nekontaktni sport u kojem nema nasilja.

Ona je jako zanimljiva, kreativna, natjecateljska momčadska igra gdje svi igrači moraju odgovarati svima, ali i parirati kretanjima suparničke ekipe. To je sport koji razvija čitav niz sposobnosti i osobina koji su od velike važnosti za razvoj zdravog organizma.

Razvoj pravilnog držanja

Pokazalo se da je odbojka idealan sport za razvoj pravilnog držanja kod djece. Svi znamo koliko je postura važna za fizički, ali i psihički zdravstveni status djeteta. Većina odbojkaških pokreta (podlaktično i vršno odbijanje) doprinose simetričnom razvoju mišića djeteta. Takav razvoj mišića je optimalan i idealan za zdravlje vašeg djeteta. Toplo preporučamo roditeljima čija djeca imaju problema sa nepravilnim držanjem da uključe svoje dijete u odbojkaške treninge.

Pedagoški i individualizirani pristup djetetu

Osnovno pravilo naše škole odbojke je da se trening mora u prvom redu bazirati na pedagoškom pristupu prilagođenom dobi djece. Naši voditelji su obrazovani stručnjaci, ali i animatori, vesele osobe koje će pedagoškim pristupom organizirati trenažni ciklus kojeg će djeca vrlo brzo prihvatiti i zavoljeti.

Naši treneri također svakom djetetu pristupaju individualizirano, što znači da će ukoliko to uvjeti dopuštaju pojedinom djetetu ukazati na bilo kakve probleme u razvoju te će se izradom posebnog programa pobrinuti za zdravlje vašeg djeteta.

Učenje odbojkaških elemenata i sudjelovanje na turnirima

Škola slijedi logički slijed razvoja odbojkaške igre ovisno o razini kognitivnih osobina i tehničkog znanja polaznika. Cilj treninga kod najmlađih kategorija nije stvaranje profesionalnih odbojkaških igrača, već pružiti šansu da djeca dokažu svoju osobnost kroz sport, dozvoljavajući im da afirmiraju svoj identitet, da se socijaliziraju i da dožive odbojku kao odličan izbor za svoje slobodno vrijeme.

Vaše dijete će stručnom metodologijom naučiti čitav niz odbojkaških odbijanja, udaraca i kretanja. Prednost odbojke je što je tehnika igre poprilično jednostavna te ju dijete jako brzo usvoji. U kratkom vremenu vaše dijete nauči igru te ubrzo dobiva priliku sudjelovati na turnirima koje sva djeca s nestrpljenjem očekuju i vesele im se.

Višestrani razvoj djeteta

Naše treninge pokušavamo djeci učiniti što zanimljivijima. Koristimo veliki broj različitih i zanimljivih rekvizita koje djeca vrlo brzo zavole te ih obožavaju koristiti.

Korištenje koordinacijskih ljestava i preponica na našim treninzima uobičajena je pojava. Veooma korisni, djeci dragi, rekviziti su neizostavni na većini naših treninga. Ljestve su vizualno zanimljive, a njhova upotreba je višestruko korisna. Stječu se vrijedne  motoričke sposobnosti kroz različite strukture kretanja putem mnogih djeci zanimljivih koordinacijskih vježbica. Preponice u različitim visinama su idealne za razvoj pravilnog kretanja (trčanja, skakanja). Njihovo pravilno korištenje ima veliki utjecaj za zdrav razvoj djeteta.

Pridružite nam se!
Disqus komentari

ODBOJKAŠKI KLUB TURNIĆ

ODBOJKAŠKI KLUB "TURNIĆ" RIJEKA
ODBOJKAŠKI
KLUB TURNIĆ iz Rijeke, OK Turnić, Turnić, odbojkaški klub, odbojka, odbojkaški klub rijeka.

Kontakt

Ćirila Kosovela 3, 51000 Rijek
Otvori kartu
mob:
+385 91 222 5519 - Siniša Kodan
mail:
skoda.n@hotmail.com
Copyright 2019 ODBOJKAŠKI KLUB "TURNIĆ" RIJEKA Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Ćirila Kosovela 3, 51000 Rijek
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu